Mijn verhaal

Mijn naam is Wim de Jong. Ik ben in 1968 geboren in Haarlem en ben daar opgegroeid. In 2004 verhuisde ik naar Bennebroek en ben daar blijven wonen.

History

Het verhaal achter Vita-jong

Leven

Ik ben vader van twee kinderen en tien jaar geleden gescheiden. Ik weet hoe het is om een ​​nieuw begin te maken en begrijp wat mensen meemaken als hun vertrouwde wereld plotseling wegvalt. De scheiding was een dieptepunt in mijn leven, maar het betekende ook de start van een transformatieproces wat ik nooit had willen missen en wat me heel veel moois heeft gebracht!

Proces

Bij dit proces had ik mezelf als doel gesteld om weer in mijn kracht te gaan staan, de verantwoordelijkheid te nemen over mijn eigen leven en te groeien als persoon. Dat lukte omdat ik alles op alles zette om mijn doel te bereiken door van binnen te transformeren.

z

Missie

Mijn missie werd: Mensen opnieuw in hun kracht zetten door hen het plezier van sporten te laten ervaren. Ik koos voor sporten omdat dit een enorm belangrijk hulpmiddel is in het mentale proces waar mensen doorheen gaan als zij hun kracht willen hervinden. Ik wil mensen motiveren hun leven te transformeren naar een leven dat ze écht willen leiden. Met heel veel plezier & passie heb ik die droom werkelijkheid laten worden.

Hoe ik dat heb gedaan lees je hieronder.

Damian & Luna

Rust

Na mijn scheiding werd ik heel onzeker over mezelf en kon ik niet meer goed contact leggen met de mensen in mijn omgeving. Mijn kinderen waren alles voor me, maar desondanks viel het alleenstaand vaderschap me zwaar. Slapen, wat ik altijd als de beste kon, ging bijna niet meer. Ik sliep nog maar 3 uur op een hele nacht. De energieke man die ik was, helemaal WEG…. ik kon echt niks meer hebben.

Gevoel

Ondanks dat ik me zo voelde, ben ik me meer gaan verdiepen in de mens. Waar komt dit gevoel vandaan? Het ene moment mijn leven prima op de rit en volgende moment totaal uit balans.

Ik heb bewust besloten om niet in dit gevoel te blijven hangen. Ik heb bewust de mentale knop omgezet en realiseerde me dat ik dit helemaal zelf moest doen. Niemand anders was hier verantwoordelijk voor, alleen ikzelf.

t

De cirkel van het geluk

Via internet las ik over de cirkel van het geluk, met als belangrijkste pilaren gezondheid, contacten, energie en familie. Als één van de pilaren omver ligt, kan je jezelf nog aardig staande houden. Maar wanneer er twee of meer pilaren wegvallen, dan beïnvloedt dat alle andere pilaren onder je bestaan.

Voor mijn gevoel zat ik in deze fase en begreep ik waaraan ik moest werken om beetje bij beetje weer happy te worden.

Sport

Ik ben begonnen met tijd vrijmaken om meer te gaan sporten. Dat deed ik door te gaan hardlopen en weer te gaan voetballen. Al na een paar weken merkte ik dat het in mijn mind stukken rustiger begon te worden. Door meer te gaan sporten kon ik gaandeweg steeds makkelijker mijn gedachten ordenen en kwam er weer balans in mijn denken en doen.

Sociaal

Tijdens het sporten ontmoette ik een aantal mensen die hetzelfde hadden meegemaakt. We voerden vele gesprekken en werden zo een soort klankbord voor elkaar. We zijn inmiddels goede vrienden geworden.

Door het sporten en het vergroten van mijn sociale kring kreeg ik de regie over mijn leven weer volledig in handen en kon ik de juiste beslissingen nemen. Mijn zelfvertrouwen groeide en dat gaf een waanzinnig goed gevoel! Ik geniet weer van het leven. Van de sport, van mijn vrienden, van mijn kinderen en van mijn lieve, oh zo fijne vriendin die ik vier jaar geleden heb ontmoet.

Flow

Nu ik in de goede flow zit, wil ik deze blijven vasthouden en zelfs nog gaan “upgraden”.

Het moment kwam dat ik besloot om mijn eigen bedrijf te starten.

Makkelijker gezegd dan gedaan, dus ik heb eerst een plan de campagne bedacht. Na een half jaar had ik aardig staan wat ik wilde. Er kwamen natuurlijk zaken voorbij waar ik geen ervaring mee had en dat kostte in het begin veel tijd.

KvK

Eind november 2016 heb ik me ingeschreven bij de kamer van koophandel onder de naam Vita-Jong. De website was inmiddels af en ik kon aan de slag om mijn bedrijf op de kaart te zetten.

Wat een positieve energie kwam er toen in me los!

Maar om met mijn sportbedrijf bezig te zijn naast mijn fulltime baan, was nog een hele uitdaging. De avonden en de weekenden, dat waren de momenten. Maar ik wilde meer, ik wilde de regie over zaken waar ik energie van kreeg en dat was mensen letterlijk in beweging zetten. Maar hoe ging ik dat doen?

Soms moet je gewoon doen wat goed voor je is!

Goede gevoel

En zo kwam ik tot het besluit parttime (3 dagen) te gaan werken. De rest van mijn tijd besteed ik aan Vita-Jong, mijn kinderen en mijn vriendin.

Over het goede gevoel gesproken…… ik heb inmiddels een supermooie opdracht binnengehaald. En dat al na drie maanden!

Hier op deze website kan je lezen wat ik voor jou kan doen om je verder te helpen in je (sport)leven. Je vindt in mij een enthousiaste, positief ingestelde en bovenal ervaren trainer met hart voor de sport en oprechte betrokkenheid bij jou en jouw doelen! Ik hoop door mijn verhaal dat je getriggerd bent om meer te gaan sporten of ieder geval meer te gaan bewegen en te mogen verwelkomen op een van mijn trainingsprogramma’s!

Alvast een Sportieve groet van,
Wim de Jong (eigenaar Vita-Jong)

Wim de Jong

Wim de Jong

Eigenaar Vita-jong

Professionele Sportbegeleiding